Boer Aron

Aron, geboren en getogen op de boerderij van zijn ouders in de Kamerikse polder, ontwikkelde een nieuwe passie naast de melkveehouderij: hop. In 2022 legde hij een hopveld aan tussen de grazende koeien. De oogst bleek tijdrovend, maar na een oproep op sociale media kwam brouwer Stein, een oude kennis, te hulp. Tijdens het plukken van hop ontdekten ze dat Aron's Cascade-hop het ontbrekende puzzelstuk was voor Stein's Pale Ale recept.

Brouwer Stein

Het brouwavontuur van Stein begint in de schuur van zijn ouders. Eens per vier weken komt de hele familie samen en brouwt hij met zijn vader en broers bijzondere bieren. Stein wilde al langer zijn bieren met een breed publiek delen, maar worstelde met hoge opstartkosten en miste nog een laatste stukje van de puzzel. Na kort overleg bundelden de Boer & Brouwer hun krachten om bier te brouwen met hop van eigen bodem.

Brouwerij Homeland hielp hen met de eerste hectoliters. Met Nederlandse moutleveranciers zorgt ODE ervoor dat het bier regionaal is, met ingrediënten van Nederlandse bodem. Zó maakt ODE streekbier weer echt ván de streek mét ingrediënten uit de streek. En dat proef je!

De rode draad in onze bieren

Al onze bieren kenmerken zich dat ze goed doordrinkbaar zijn. Geen mes en vork vereist of een biertje die je in je eentje voor de openhaard drinkt. Ons bier deel je met je vrienden, familie en andere bierliefhebbers bij iedere gelegenheid.

In al onze bieren komen de smaken en aroma's van hop van eigen bodem naar voren. Deze moet je proeven! Om die reden springen de karakteristieken van de hop uit je glas. Zo is de Cascade Pale Ale bloemig met tonen van citrus. De Hallertau Blond Weizen is daarentegen licht kruidig door het gebruik van verschillende typen Hallertau hop. Naast de zorgvuldige teelt van hop hebben we ook nauw contact met onze mout leveranciers. Zo helpt bevriende boer Hans uit Zonnemaire ons met de teelt van Nederlands tarwe. Zó maakt ODE streekbier weer echt van de streek mét ingrediënten uit de streek.